WikiLeaks founder Julian Assange appears in London court over U.S. espionage case

Julian Assange court hearing1
Demonstrators hold banners during a protest outside of Westminster Magistrates Court, where a case management hearing in the U.S. extradition case of WikiLeaks founder Julian Assange is held, in London, Britain

WikiLeaks founder Julian Assange appeared in a London court on Monday for a hearing on whether he should be extradited to the United States to face spying charges.

Assange, dressed in a navy suit and light blue jumper, raised his fist to supporters in the public gallery. He was cleanly shaven in contrast to the long beard he had grown while holed up in Ecuador’s embassy.

Assange faces 18 counts in the U.S. including conspiring to hack government computers and violating an espionage law. He could spend decades in prison if convicted.

Australian-born Assange made international headlines in early 2010 when WikiLeaks published a classified U.S. military video showing a 2007 attack by Apache helicopters in Baghdad that killed a dozen people.

This slideshow requires JavaScript.

Admirers have hailed Assange as a hero for exposing what they describe as abuse of power by modern states and for championing free speech.

His detractors have painted him as a dangerous figure complicit in Russian efforts to undermine the West and U.S. security, and dispute that he is a journalist.

WikiLeaks angered Washington by publishing hundreds of thousands of secret U.S. diplomatic cables that laid bare critical U.S. appraisals of world leaders, from Russian President Vladimir Putin to members of the Saudi royal family.

In 2012, he took refuge in Ecuador’s London embassy to avoid extradition to Sweden where he was accused of sex crimes which he denied, saying he believed he would ultimately be sent on to the United Sates.

He was dragged from the embassy in April after seven years and given a 50-week jail term for skipping bail. That sentence was completed but he remains in prison while his extradition case continues.

One thought on “WikiLeaks founder Julian Assange appears in London court over U.S. espionage case

 1. UZ VRIJEME DARIVANJA

  10 genijalnih poklona za Božić na koje nikada ne biste pomislili
  Želimo vam ponuditi popis genijalnih poklona koje možete pripremiti već sada i koje biste mogli pokloniti unaprijed, a ne čekati sam Božić. To su pokloni koji su uvijek u modi, bezvremenski, za koje se ne pita račun i koji će izmamiti osmijeh onome tko ih primi.
  black-and-white-man-person-cigarette
  Foto: gratisography.com

  Vjerojatno mnogi počinju razmišljati o božićnoj kupovini, praveći popis kako bi vidjeli što ulazi u predviđeni budžet, a što ne. Često se želimo istaknuti našim poklonima, darujući posebne, originalne, zabavne i unikatne stvari.

  Drugi, koji ne raspolažu potrebnim budžetom, daju oduška svojoj kreativnosti te izrađuju poklone vlastitim rukama. Postoje i oni koji pitanje poklona rješavaju darujući stvari tipične za bake: čarape i rupčići za svakoga!

  Za nas, koji činimo neku vrstu apostolata, stvar je posebno komplicirana zato što ne možemo ukloniti osobe s popisa, štoviše, svi bi trebali biti na njemu.

  Zbog toga vam želimo ponuditi popis genijalnih poklona koje možete pripremiti već sada i koje biste mogli pokloniti unaprijed, a ne čekati sam Božić. To su pokloni koji su uvijek u modi, bezvremenski, za koje se ne pita račun i koji će izmamiti osmijeh onome tko ih primi.

  1. Poklonite vrijeme
  misli
  Foto: Pixabay.com

  Ovo je, bez sumnje, najdragocijeniji poklon jer vrijeme koje darujete neće se vratiti. Svaka minuta podijeljena s nekim je blago koje se ne može vratiti. Bivši predsjednik Urugvaja Jose Mujica govorio je: „Kada nešto kupuješ, ne kupuj novcem, kupuj vremenom svoga života koje si potrošio da bi zaradio taj novac.” A da smanjite hodanja uokolo i darujete osobi do vas jedan dobar dio svojega vremena i pažnje?

  2. Oprostite
  Foto: Pixabay.com
  Foto: Pixabay.com

  Sada je dobar trenutak da zavirite u svoje srce i ne samo da oprostite simboličkim činom gledanja u nebo, nego da oprostite kao što je vama oprošteno, konkretno, obnavljajući život i odnos s onima kojima trebate oprostiti. Nije potrebno nazvati tu osobu i reći joj da ste oprostili. Dovoljno je približiti se i pokazati se suosjećajnim, pažljivim i milosrdnim.

  3. Otvorite se kako biste učili od drugih
  girl-67694_1920
  Foto: Pixabay.com

  „Ništa ne činite iz prkosa ili radi tašte slave, nego u poniznosti smatrajte jedni druge većim od sebe!” (Fil 2, 3). U drugome je bogatstvo i ako ste spremni primiti ono što drugi ima dati, sigurno ćete biti iznenađeni. Ostavite svoje srce otvoreno i bez predrasuda. Vrednovati druge jedan je jako lijep dar.

  4. Slušajte u tišini
  woman-792817_960_720
  Foto: Pixabay.com

  Izbjegavajte završavati tuđe rečenice, imati predrasude, razmatrati i procijenjivati sve ono što slušate. Poklonite svoju skromnu tišinu, ne samo kako biste izbjegli upadanje nekome u riječ, nego stoga što je vaša pažnja i slušanje dragocijen i rijedak dar. Slušajte, ne samo kako biste poučili, već kako bi to bio znak ljubavi.

  5. Poklonite pažljivi pogled. Poklonite pozornost
  human-763156_960_720
  Foto: Pixabay.com

  Neka vaš pogled bude usklađen s vašim duhom i srcem. Vjerojatno se zateknete kako gledate ”pozorno”, a u svojoj glavi rješavate kućanske probleme, planirajući popodnevne aktivnosti ili razmišljajući o sutrašnjem ručku. Poklonite svoj pogled i svoju pozornost.

  6. Poklonite neki lijepi vic! Život je puno lakši s humorom
  children-700738_1920
  Foto: Static.pexels.com

  Ovaj poklon zahtijeva posebnu pripravu: morate naučiti par viceva. Znamo da je osmijeh izvrstan poklon, a početi s nekom radosnom rječju, anegdotom ili nekom lijepom pričom uvijek je ugodno svima. Radost koju iskusimo kada znamo da nas Bog ljubi je radost koju trebamo dijeliti.

  7. Motivirajte druge na darivanje
  flowers-871514_960_720
  Foto: Pixabay.com

  Uvijek je dobra ideja biti solidaran s nekim kome je potrebna naša pomoć, ali motiviranje drugih da budu solidarni još je bolje. Možete učiniti nešto da se drugi ujedine na vašu inicijativu. Ne treba gledati u daljinu da bi našli nekoga kome je potrebna naša solidarnost.

  8. Obavite zadaću drugih ljudi
  person-looking-searching-clean
  Foto: Static.pexels.com

  Ovo je vjerojatno manje duhovan i simboličan poklon od drugih na popisu, ali je jedan od najdjelotvornijih (to kažem iz osobnog iskustva), posebice ako se radi o čišćenju ili uređivanju nečega što ne spada u našu dužnost, iako postoji netko tko je za to plaćen. Ovaj trenutak slobode koji ste poklonili čineći zadaću drugoga je dar iz kojeg će uvijek proizaći zahvalnost.

  9. Mislite na to tko će doći poslije vas
  man-person-street-shoes
  Foto: Static.pexels.com

  Ovo je poklon ljubavi vezan za budućnost: mislite na to tko će doći poslije vas. U javnom toaletu, u trgovini ostavljajući kolica na predviđena mjesta, bacajući žvakaću gumu u smeće i tako dalje. Mala je vjerojatnost da će vam netko zahvaliti jer ste to učinili, no i vi sami znate kako je kad netko tko je bio prije vas ne obavi posao kako treba.

  10. Nesebično darujte svoje prijateljstvo. Imajte hrabrosti upoznati nekoga
  conversation-712324_1920
  Foto: Pixabay.com

  Predivan je i velik dar ponuditi svoje prijateljstvo nekome od koga ne možete izvući nikakvu korist. Nekome koga ne smatrate sebi sličnim, osobi puno mlađoj ili puno starijoj, nekome tko se nalazi na nekom drugom nivou društvene ljestvice. Jedno novo prijateljstvo. Logično je da nećete odmah postati najbolji prijatelji na svijetu, ali jednostavan čin poklanjanja svog prijateljstva nekome tko nikada ne bi očekivao da mu se približite neizmjeran je dar.

  Recite nam koje biste još genijalne poklone dodali na vašu listu poklona za ovaj Božić!

  https://tunein.com/radio/Radio-Postaja-Mir-Medugorje-1015-s71787/

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s